Home Bezoek Tijdelijke tentoonstellingen

Tijdelijke tentoonstellingen

Nu te zien

Hieronder vindt u een overzicht van tentoonstellingen die binnenkort te zien zijn in Royal Delft Museum.

Van Ruisdael tot Frytom

8 nov 2022 t/m 15 maart 2023

Nog nooit eerder samen vertoond: werken van de 17e-eeuwse Nederlandse landschapschilders Van Ruisdael en Van Frytom op doek en aardewerk. Van Frytom schilderde ook op doek, maar had Van Ruisdael dit ook op aardewerk gekund? Is het 17e-eeuwse ambacht of toch kunst?

De samenstelling van de tentoongestelde stukken is uniek en komt vanuit (inter)nationale particuliere verzamelaars en musea voor een exclusieve periode van 8 nov 2022 t/m 15 maart 2023 naar Delft.

 

Lees verder

Van Ruisdael tot Frytom

Binnenkort te zien

Hieronder vindt u een overzicht van tentoonstellingen die binnenkort te zien zijn in Royal Delft Museum.

Afgelopen tentoonstellingen

Hieronder vindt u een overzicht van tentoonstellingen die over de jaren heen in het Royal Delft Museum zijn geweest.

Schiffmacher Royal Blue Tattoo

28 november 2019 – 31 oktober 2020

Inkt verbindt. Gelaagd, diepgeworteld en met respect een ode aan het Delfts Blauw en de kunst van het tatoeëren. Een unieke samenwerking tussen twee traditionele ambachten uit een oude wereld. Overzees hier naartoe gehaald vanuit het oosten. Rijk aan cultuur, traditie en symboliek. Kunstvormen die eenmalig handmatig worden aangebracht. Met naald in de huid of met penseel op het biscuit. Schiffmacher Royal Blue Tattoo is een verhaal over geloof, hoop en liefde. Samengesteld uit exclusief ontworpen handgeschilderde objecten. Ontworpen door Henk Schiffmacher en aangevuld met items en verhalen uit zijn omvangrijke collectie.

Glorious Delft Blue

18 januari – 30 juni 2019

Met imponerende portretten, fascinerende stillevens en stijlvolle pronkstukken was de Gouden Eeuw uniek. Royal Delft, als enige oorspronkelijk overgebleven Delfts aardewerkfabriek uit de 17e eeuw in Delft, maakt al sinds de Gouden Eeuw stijlvol en iconisch Delfts Blauw. Met de tentoonstelling Glorious Delft Blue presenteert Royal Delft de Delfts Blauwe glorie en de grandeur van deze periode in al zijn pracht. In een vijftal thema’s – handel & nieuwe smaken, interieur, tulpenmanie, portretten en mode –  wordt de relatie gelegd met het pronken in de Gouden Eeuw en hedendaagse pronkstukken en trends.

Proud Mary © Marie Cecile Thijs, 2019

Nouveau Blue

28 maart – 30 september 2018

Het huidige Delfts Blauw begon bij Royal Delft. Zonder het ondernemerschap van Geertruida Piccardt, de innovatie van Joost Thooft en Abel Labouchère was de kleur blauw van Royal Delft nooit zo iconisch geweest als dat die vandaag de dag is. In de tentoonstelling Nouveau Blue: van visie tot realisatie werden die verhalen verteld.

Tess van Zalinge x Royal Delft

19 mei – 15 juli 2017

Zo heeft u Royal Delft nog nooit gezien. In de nieuwste collectie van Tess van Zalinge ‘Tess van Zalinge x Royal Delft’ komen de ambachten van het Delfts Blauw vervaardigen en het kleermaken op unieke wijze samen. In 2017 is een groot gedeelte van de collectie bij Royal Delft tentoongesteld, op de plek waar de ontwerpster voor het eerst geïnspireerd werd Delfts Blauw in haar collectie te gebruiken. Sjoukje Bierma creëerde prachtige illustraties die de expositie compleet maakten door gebruik te maken van de iconische kleuren van Royal Delft.