Waar kan ik tickets kopen?
Je kunt tickets eenvoudig online kopen. Wil je je tickets liever ter plekke in het museum aanschaffen, dan is dat mogelijk bij de receptie.
Moet ik vooraf tickets reserveren?
Ik heb een Museumkaart, Delftpas, Ooievaarspas of ICOM kaart. Moet ik dan ook een ticket kopen?
Nee, wanneer je in het bezit bent van een van deze kortingskaarten, hoef je geen ticket aan te schaffen. Het enige wat je hoeft te doen, is je kortingskaart meenemen naar het museum en deze bij de receptie laten zien.
Kan ik een cadeaubon kopen?
Ja, je kunt hier een cadeaubon kopen voor toegang tot het museum, de workshops of een high tea. De cadeaubon is niet aan een specifieke datum gebonden. De ontvanger kan zelf een geschikte datum kiezen.
Ik heb mijn tickets nog niet ontvangen, wat moet ik doen?
Controleer je spambox, soms belandt de e-mail daar. Vind je ze daar ook niet? Neem dan contact op via info@royaldelft.com.
Kan ik mijn ticket annuleren?
Helaas is dat niet mogelijk. Je kunt je ticket wel naar een andere datum verplaatsen.
Is het mogelijk om de datum of starttijd van mijn bezoek te veranderen?
Je kunt je ticket gedurende de hele dag gebruiken. De datum is online aan te passen. Meer informatie hierover kun je vinden in de bevestiging die je hebt ontvangen.
Kan ik de museumwinkel/Brasserie1653 zonder ticket bezoeken?
Ja, de flagshipstore en Brasserie1653 zijn ook zonder ticket te bezoeken.
Welke tentoonstellingen staan gepland?
Klik hier voor een up-to-date overzicht van de huidige, komende en afgelopen tentoonstellingen.
Bieden jullie rondleidingen aan?
Ja, er zijn rondleidingen mogelijk in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Japans en Chinees. Neem contact op via events@royaldelft.com voor meer informatie.
Als ik een rondleiding met gids wil, moet ik dan vooraf reserveren?
Ja, dit dient vooraf gereserveerd te worden via events@royaldelft.com.
Is er een audiotour?
Jazeker! Wanneer je je ticket koopt, ontvang je bij de receptie een gratis audiogids. Deze audiogids is beschikbaar in 8 talen, waaronder Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Japans en Chinees.
Hoe lang duurt een bezoek?
Wanneer je gebruikmaakt van de audiogids duurt een bezoek aan het museum doorgaans ongeveer een uur. De meeste bezoekers besteden vervolgens tussen de 15 en 30 minuten in de winkel.
Wat zie ik allemaal tijdens mijn bezoek?
Tijdens je bezoek loop je door de verschillende zalen in het museum, de fabriek én zie je de meesterschilders aan het werk.
Wat is er te doen voor kinderen?
Kinderen kunnen tijdens hun bezoek aan het museum een leuke en leerzame speurtocht doen of deelnemen aan een van de speciale kinderworkshops of andere activiteiten. Voor een overzicht van alle kinderactiviteiten, klik je hier.
Is Royal Delft toegankelijk voor mindervaliden?
Het museum is rolstoeltoegankelijk voor bezoekers met beperkte mobiliteit. Scootmobielen zijn vanwege hun grootte helaas niet toegestaan, maar het is wel mogelijk om een rolstoel van het museum te lenen.
Kan ik mijn begeleider meenemen?
Dat is mogelijk. Hulphonden zijn ook welkom.
Hoe lang duurt de High Tea?
Er wordt een tijdsduur van 1 uur en 15 minuten gehanteerd voor de high tea, maar het is meestal geen probleem om iets langer te blijven zitten.
Op welke dagen kan ik de High Tea boeken?
De high tea is van maandag tot en met vrijdag om 12.30, 14.30 en 15.15 uur te boeken. Zaterdag en zondag is het alleen mogelijk om de high tea om 14.30 en 15.15 uur te boeken.
Is de high tea ook geschikt als lunch?
Absoluut, de high tea is zeker een volwaardige vervanging voor de lunch. De high tea omvat diverse zoete en hartige lekkernijen, een kleine soep, scones en sandwiches.
Met hoeveel personen kan ik komen voor een High Tea?
De high tea wordt aangeboden voor gezelschappen van 2 tot maximaal 100 personen.
Ik heb een bon van de Surprise Factory en ik wil graag een High Tea boeken, hoe kan ik dit doen?
Op de bon vind je een link naar de website. Wanneer je deze link bezoekt, voer je de code in die wordt vermeld op de bon. Zorg ervoor dat je de code met hoofdletters invoert. Vervolgens selecteer je de gewenste datum en tijd.
Hoe lang duurt de workshop?
De tegelworkshop en de DIY workshop duren ongeveer 1 tot 1,5 uur. De bordenworkshop neemt zo’n 1,5 uur in beslag.
Op welke dagen en tijden is de schilderworkshop?
De schilderworkshop start iedere dag, met uitzondering van maandag, om 14.00 uur.
Kan ik ook een andere tijd kiezen?
Groepen vanaf 15 personen hebben de mogelijkheid om een alternatieve tijd te selecteren.
Kan ik mijn product meteen naar huis nemen?
Als je een DIY tegelworkshop volgt kun je de tegel direct mee naar huis nemen. Volg je de traditionele tegel- of bordenworkshop, dan blijven de producten nog even bij het museum. Ze worden namelijk geglazuurd en gebakken, wat doorgaans 5 tot 6 weken in beslag neemt.
Wanneer kan ik mijn product ophalen?
Je ontvangt een e-mail zodra je product klaar is. Hierna kun je jouw product bij het museum komen ophalen.
Is het mogelijk om mijn product te laten verzenden?
Ja, dat kan. Binnen Nederland kost dit €8,50 per adres, tot 10 kg. Tarieven buiten Nederland zijn op aanvraag beschikbaar.
Ik heb geen mail ontvangen dat mijn producten klaar zijn, wat moet ik doen?
Het duurt ongeveer 7 tot 10 werkdagen voordat je producten klaar zijn. Het is mogelijk dat de e-mail in je spambox belandt. Is de e-mail daar ook niet te vinden, neem dan contact op via info@royaldelft.com.
Kan ik met mijn school langskomen?
Jazeker, het is mogelijk om een rondleiding te krijgen en/of een schilderworkshop te volgen. Binnenkort zijn er ook speciale educatieve programma’s beschikbaar.
Met hoeveel leerlingen kan ik langskomen?
Er is geen maximumaantal vastgesteld voor rondleidingen. In het geval van een te grote groep kan overwogen worden om op te splitsen in kleinere groepen. De ruimte voor schilderworkshops is beperkt en dus afhankelijk van de beschikbare plaatsen.
Kan ik een schoolbezoek boeken zonder rondleiding?
Een bezoek aan het museum en de fabriek kan ook met een audiotour. Deze zit bij de entreeprijs inbegrepen.
Is het mogelijk om ons schoolbezoek te annuleren?
Dat is mogelijk. De annuleringsvoorwaarden worden meegestuurd in de bevestiging.
Hoe laat van tevoren moeten we aanwezig zijn?
Het is fijn als je 5 tot 10 minuten voor aanvang aanwezig bent.
Is het erg als we te laat komen?
Als jullie later zijn, graag even bellen naar 015-7600800.
Hoe kan ik het Royal Delft Museum bereiken?
Royal Delft Museum is te bereiken met de auto, het openbaar vervoer, op de fiets en meer. Klik hier voor meer informatie.
Wat zijn de openingstijden?
Kan ik mijn jas en/of tas meenemen in het museum?
Ja, dat is toegestaan. Er is een garderobe in het museum, maar je mag je jas indien gewenst bij je houden tijdens je bezoek. Tassen kleiner dan of gelijk aan A4-formaat mogen in het museum worden meegenomen, alles wat groter is kan in een gratis kluisje worden opgeborgen.
Hebben jullie een gevonden voorwerpen?
Ja, Royal Delft Museum heeft een plek waar gevonden voorwerpen worden bewaard.
Mag ik foto’s maken?
Ja, het is toegestaan om foto’s en video’s te maken. Er mogen echter geen foto- en filmopnamen gemaakt worden met behulp van lampen, flitsapparatuur en/of statieven (inclusief selfiesticks) zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Hebben jullie gratis internet?
Ja, in het museum is gratis Wi-Fi beschikbaar.
Wat is het verschil tussen keramiek, aardewerk en porselein?
Keramiek is een verzamelbegrip voor alle producten die van gebakken klei zijn. De benaming is afgeleid van keramos, het Griekse woord voor pottenbakkers. Keramiek is onder te verdelen in aardewerk, steengoed en porselein. Het onderscheid tussen deze keramieksoorten wordt bepaald door de samenstelling van de grondstoffen en de baktemperatuur. Alle handgemaakte en handgeschilderde producten van Royal Delft vallen onder Delfts Blauw aardewerk. Op de website www.delftsaardewerk.nl vind je meer informatie over de diverse keramieksoorten.
Kan ik mijn gebroken stuk laten restaureren?
Hoe kan ik de waarde van mijn product laten taxeren?
Royal Delft taxeert als producent geen aardewerk. Voor taxaties kun je terecht bij de Federatie van Taxateurs, Makelaars, Veilinghouders in roerende zaken via www.federatie-tmv.nl.
Waaraan kan ik een product van Royal Delft herkennen/Wat is het merkteken?
Elk voorwerp wordt aan de onder- of achterzijde voorzien van onder andere het eigen beeldmerk en een jaarcode. Op deze pagina vind je het beeldmerk en de jaarcodes die Royal Delft door de jaren heen heeft gebruikt.
Hoe kan ik zien hoe oud mijn product is?
Sinds 1879 wordt een jaarcodering in letters gehanteerd. Aan de hand van de lijst met jaarcodes kun je het jaar vaststellen waarin je Delfts aardewerk is vervaardigd. De lijst met jaarcodes vind je hier.
Op mijn artikel staat een ander beeldmerk, hoe kan ik de herkomst daarvan achterhalen?
Een van de meest nagebootste decors in de keramiek is het Delftse decor, ofwel de decoratie in blauw op een witte achtergrond. Hierbij worden vaak typisch Hollandse motieven gebruikt als molenlandschappen, zeegezichten en de van het Chinese porselein afkomstige motieven als bloemen, bladeren en ranken of voorstellingen met Chinese figuren. Van het Delftse aardewerk daterend uit de 17e en 18e eeuw zijn in de vakliteratuur voldoende gegevens te vinden over de herkomst en de makers van dat aardewerk. In het overgrote deel van deze werken houdt de merkenbeschrijving aan het begin van de 19e eeuw op. Toch zijn aan het einde van de 19e eeuw en in het begin van de 20e eeuw talrijke keramische bedrijven in binnen- en buitenland begonnen met de fabricage van ‘Delfts’ lijkend aardewerk of porselein waarvan de merken niet zijn beschreven. In juli 1998 heeft Stephen J. van Hook het boek ‘Discovering Dutch Delftware’ uitgebracht. Hierin kun je, naast Royal Delft, ook diverse andere producenten van Delfts aardewerk terugvinden. Je kunt ook proberen om de herkomst te achterhalen via deze website.