Home Vermeer en Royal Delft

Vermeer en Royal Delft

Vanaf februari staat de 17de-eeuwse meester Johannes Vermeer in de spotlight bij Royal Delft. Royal Delft haakt hiermee aan bij het Rijksmuseum, dat voor het eerst in de geschiedenis het grootste overzicht van Vermeer tentoonstelt. Wist je dat de eigenaren van De Koninklijke Prceleyne Fles en Johannes Vermeer op dezelfde St. Lucas Gilde hebben gezeten? Komende periode wordt bij Royal Delft daarom de nadruk gelegd op de nauwe link tussen Royal Delft en Vermeer. Zo heeft onze meester-schilder prachtige nieuwe ontwerpen gemaakt geïnspireerd op een aantal werken van Johannes Vermeer. En kan je bij Brasserie1653 van een speciale Vermeer schilders lunch genieten.

 

Boek jouw bezoek

Vermeer schilderworkshops

Ter gelegenheid van de viering rondom Vermeer heeft Royal Delft Museum speciale Vermeer ponsieven laten ontwikkelen door de meester-schilders. Wanneer je een schilderworkshop boekt kun je tijdens de workshop kiezen tussen diverse Vermeer ponsieven. Naast het beroemde werk Meisje met de Parel is er ook de optie voor Het Straatje van Vemeer of Gezicht op Delft.

Exclusief tijdens het Vermeer jaar is het mogelijk om het huisje Vermeer Straatje te schilderen bij Royal Delft Museum. Het iconische en een beroemd aanzicht uit Delft. 

Laat jouw creatieve schilderkunsten erop los tijdens een schilderworkshop! 

 

Boek een Vermeerworkshop

Vermeer schilderworkshops

Bloemen in Blauw

Door de lens van Bas Meeuws

17 april t/m 10 september 2023

Net als bij de Meesters van het 17e-eeuwse vormen bloemstilleven voor Meeuws de basis en buigt hij deze naar zijn hand. Voor de tentoonstelling ‘Bloemen in Blauw’ gaf Royal Delft Bas Meeuws de opdracht om nieuw werk te maken en de Delfts blauwe vazen uit de museumcollectie te plaatsen in een context waar de vazen ​​thuishoren, gevuld met prachtige barokke boeketten.

Bas haalt zijn inspiratie uit schilderijen van schilders zoals onder andere Balthasar van der Ast en de Bosschaert familie. Dit geeft een uniek eindresultaat waarbij 17de-eeuwse schilderijen met de nieuwste technieken gecombineerd zijn.

Vermeer Collectibles

De collectie richt zich met name op de moderne Delfts Blauw liefhebber. Het abstracte lijnenspel is een vertaling van de klassiek voorstellingen naar het heden, met op bepaalde items de toevoeging van een gouden touch. Binnen deze collectie vindt je onder andere tegels, een theebus en een kaasplank. Een echte eyecatcher is het grote wandbord van het Meisje met de Parel.

 

Bekijk de Vermeer producten

 

Proud Mary Limited Edition – Meisje met de Parel

Het pronkstuk van de nieuwe Vermeer Collectibles is de Limited Edition Proud Mary Meisje met de Parel. Dit iconische item is met de hand gemaakt in het atelier in Delft. Vervolgens heeft de meester-schilder van Royal Delft een prachtige schildering van het Meisje met de Parel aangebracht. 

 

Bekijk de Proud Mary