Home Vermeer en Royal Delft

Vermeer en Royal Delft

Vanaf februari staat de 17de-eeuwse meester Johannes Vermeer in de spotlight bij Royal Delft. Royal Delft haakt hiermee aan bij het Rijksmuseum, dat voor het eerst in de geschiedenis het grootste overzicht van Vermeer tentoonstelt. Wist je dat Johannes Vermeer en de eigenaren van De Koninklijke Porceleyne Fles op dezelfde St. Lucas Gilde hebben gezeten? Komende periode wordt bij Royal Delft daarom de nadruk gelegd op de nauwe link tussen Royal Delft en Vermeer. Zo heeft onze meester-schilder prachtige nieuwe ontwerpen gemaakt geïnspireerd op een aantal werken van Johannes Vermeer. Ook kan je bij Brasserie1653 van een speciale Vermeer schilders lunch genieten.

 

Boek jouw bezoek

Vermeer Collectibles en Proud Mary Limited Edition

Ter ere van Delft en Vermeer is de collectie Vermeer Collectibles ontworpen. De collectie richt zich met name op de moderne Delfts Blauw liefhebber. Het abstracte lijnenspel is een vertaling van de klassieke voorstellingen naar het heden, met op bepaalde items de toevoeging van een gouden touch. Binnen deze collectie vindt je onder andere tegels, een theebus en een kaasplank. Een echte eyecatcher is het grote wandbord van het Meisje met de Parel.

Naast de Vermeer Collectibles is ook de Limited Edition Proud Mary Meisje met de Parel een pronkstuk. Dit iconische item is met de hand gemaakt in het atelier in Delft. Vervolgens heeft de meester-schilder van Royal Delft een prachtige schildering van het Meisje met de Parel aangebracht.

 

Bekijk de Vermeer producten

 

Blog – Delft en Vermeer

Josca van Spronsen – 5 december 2023

Delft is naast de stad van Delfts Blauw ook dé stad van de wereldberoemde schilder Johannes Vermeer. Naast zijn geboorte groeide de meester-schilder hier op en schilderde Vermeer er zijn beroemde schilderijen. Ook speelde zijn persoonlijk leven af in Delft. Wij lichten een aantal belangrijke plekken in Delft uit en vertellen je hoe deze verbonden zijn met Vermeer.

Lees verder

Blog – Johannes Vermeer: Mysterieuze kunstenaar

Josca van Spronsen – 

Verwacht 6 februari 2024

Blog – Vermeer en ?

Josca van Spronsen – 

Binnenkort verwacht