Home Bezoek Tijdelijke tentoonstellingen Bloemen in Blauw

Bloemen in Blauw

Door de lens van Bas Meeuws

Te zien vanaf 17 april tot en met 10 september

Bas Meeuws, een Nederlandse fotograaf, die het traditionele, Hollandse genre van het bloemstilleven nieuw leven inblaast.

 

Net als bij de Meesters van het 17e-eeuwse bloemstilleven vormt voor Meeuws de werkelijkheid de basis, maar daarna buigt hij deze naar zijn hand. Voor de tentoonstelling ‘Bloemen in Blauw’ gaf Royal Delft Bas Meeuws de opdracht om nieuw werk te maken en de Delfts blauwe vazen uit de museumcollectie te plaatsen in een context waar de vazen ​​thuishoren, gevuld met prachtige barokke boeketten.

Bas haalt zijn inspiratie uit schilderijen van schilders zoals onder andere Balthasar van der Ast en de Bosschaert familie. Dit geeft een uniek eindresultaat waarbij 17de-eeuwse schilderijen met de nieuwste technieken gecombineerd zijn. 

De splinternieuwe museumzaal van Royal Delft Museum zal gevuld zijn met zijn werken tot wel 4 meter hoog.

 

Boek je ticket

Bloemen in Blauw: door de lens van Bas Meeuws

Bas Meeuws

Bas Meeuws is een Nederlandse fotograaf en fotografeert sinds 2010. Hij fotografeert individuele bloemstukken, vazen en andere benodigdheden waarna hij bloemstukken samen stelt via zijn laptop. De foto’s zijn haar scherp en uniek in opbouw.

Hij heeft onder andere geëxposeerd in het Dordts Patriciërshuis en maakte foto’s en stukken voor Maasstad Ziekenhuis te Rotterdam, Broederschap van het Heilige Sacrament te Hasselt en Diptyque Paris x Bas Meeuws.

Bloemenworkshop

Bloemen in Blauw zijn door de lens van Bas Meeuws kleurrijk, exotisch en memorabel. Dit laten we tijdens de schilderworkshops terugkomen! Wanneer je een schilderworkshop boekt kun je bij aankomst een van vele bloem-decoraties kiezen. Schilder met traditionele zwarte verf de creatie. Bij het afbakken verandert de kleur in het bekende Delfts Blauw. Je kunt het tegeltje na ongeveer 10-12 werkdagen ophalen of we versturen het naar jouw huisadres. Verzendkosten zijn nog niet inbegrepen in de prijs en de workshops zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

 

Boek een schilderworkshop

Delfts Blauwe inloopworkshop 19 maart 2023

Museumshop 

Rondom de tentoonstelling in ons vernieuwde fabrieksmuseum is een randprogrammering gemaakt en is een prachtige catalogus beschikbaar. Bezoek onze museumwebshop voor deze catalogus en andere collectors items. 

 

Bezoek de museumshop

Bezoek de vernieuwde museumzalen

Het Royal Delft Museum heeft prachtige vernieuwde museumzalen. Breng nu een bezoek aan het museum en bewonder deze vernieuwde zalen met de uitgebreide historie van Delfts Blauw. Maak je bezoek compleet met een workshop óf een heerlijke lunch of High Tea bij Brasserie1653.

 

Boek nu

Bloemen in blauw - een selectie

Bloemen in Blauw: door de lens van Bas Meeuws

Bas Meeuws

Blow Away Vase, ontwerp Front voor Moooi! Productie en Collectie Royal Delft.

Foto: Bas Meeuws
bj.meeuws@gmail.com

Jo-Ann Knop
info@pervanderhorst.com

Bloemen in Blauw: door de lens van Bas Meeuws

Bas Meeuws

Royal Delft Museum collectie

Foto: Bas Meeuws
bj.meeuws@gmail.com

Jo-Ann Knop
info@pervanderhorst.com

Bloemen in Baluw: Bas Meeuws

Bas Meeuws

Collectie Royal Delft

Foto: Bas Meeuws
bj.meeuws@gmail.com

Jo-Ann Knop
info@pervanderhorst.com