Suzanne Klüver en Frank Boode starten bij Royal Delft Museum

25 januari 2024

Royal Delft Museum, het fabrieksmuseum voor Delfts aardewerk, stelt kunsthistoricus Suzanne Klüver en creatief architect Frank Boode aan om de continuïteit van het museum te waarborgen nadat directeur Jolanda van den Berg helaas haar vertrek per 1 januari 2024 aankondigde.

 

Sterk team: kunsthistoricus en creatief architect

Het bestuur van Stichting Royal Delft Museum is overtuigd met Suzanne en Frank een sterk team te hebben gevonden. Suzanne werkte acht jaar als conservator kunstnijverheid bij Museum Prinsenhof Delft en voerde opdrachten uit voor diverse musea en bedrijfscollecties. Frank Boode is creatief architect en geeft vorm en inhoud aan verhalende omgevingen vanuit de werelden van kunst & cultuur, merken, themaparken en architectuur. Hij is spreker en gastdocent bij Reinwardt Academie, BUas en Inholland. Voor Royal Delft Museum maakte hij eerder de tentoonstellingen Van Ruisdael tot Frytom en Schiffmacher Royal Blue Tattoo.

 

Multimediaal fabrieksmuseum

Suzanne en Frank vullen elkaar aan door hun veelzijdige expertise en jarenlange ervaring. Enerzijds ter begeleiding van de huidige expositie Picasso. Magisch Keramist en de komende exposities Turkije – Nederland, Verbonden in blauw en wit met steun van onder meer de Turkse ambassade en Industrie aan de Schie in samenwerking met de provincie Zuid-Holland. Anderzijds bij het zetten van de volgende stappen in de transformatie naar een multimediaal fabrieksmuseum waar het eeuwenoude ambacht van Delfts Blauw voortleeft bij huidige en toekomstige generaties.

 

Contactgegevens

Suzanne Klüver | +31 (0)6 – 23 71 09 05

s.kluver@royaldelft.com

Frank Boode | + 31 (0)6 – 10 91 66 63

f.boode@royaldelft.com

 

Bezoek Royal Delft Museum