Home Ontmoet de makers van Delfts Blauw

Ontmoet de makers van Delfts Blauw

Royal Delft creëert al sinds 1653 hoogwaardig Delfts Blauw. Van generatie tot generatie wordt dit eeuwenoude ambacht doorgegeven en in de fabriek worden nog altijd iconische Delfts Blauwe stukken volledig met de hand gemaakt.

In ons fabrieksmuseum ontdek je niet alleen onze geschiedenis, maar ontmoet je ook de makers van Delfts Blauw. Laat je vervolgens inspireren tijdens een schilderworkshop en bewonder de uiteenlopende collectie in onze winkel. Voor koffie, een heerlijke lunch of high tea ben je van harte welkom in Brasserie1653.

Royal Delft Museum is zeven dagen per week geopend van 09.30 tot 17.00 uur. Via onze website kun je entreetickets kopen, maar ook het is mogelijk om aan de receptie van het museum een entreeticket te kopen.

 

Plan je bezoek

Ontmoet de makers

Ontmoet Naatje

Maak kennis met Naatje, een gepassioneerde Delfts Blauw ambachtsvrouw. Ze wijdt zich aan een cruciaal proces bij het vervaardigen van Delfts Blauw: het vormen, sponsen en afwerken van de klei tot een premium product. Ontdek meer over onze handgemaakte producten tijdens een bezoek aan ons fabrieksmuseum.

Ontmoet Theo

Maak kennis met Theo, een toegewijde Delfts Blauw ambachtsman. Hij werkt aan het vitale aspect van het vervaardigen van Delfts Blauw: engoberen. Nadat een gladde laag is aangebracht, is het product klaar om met de hand te worden beschilderd door onze meesterschilders. Ontdek meer over onze handgemaakte producten tijdens een bezoek aan ons fabrieksmuseum.

Ontmoet Laurens

Maak kennis met Laurens, een van de meesterschilders bij Royal Delft. Met veel toewijding en zijn professionele vaardigheden transformeert hij witte objecten tot iconisch Delfts Blauwe schatten. Ontdek meer over onze handgemaakte producten tijdens een bezoek aan ons fabrieksmuseum.

 

Royal Delft Museum houdt het verleden levend

Royal Delft Museum is dé plek waar geschiedenis, vakmanschap en kunst samenkomen en laat het Nederlandse Culturele Erfgoed van Delfts Blauw voortleven bij huidige en toekomstige generaties.

Ontmoet de makers van Royal Delft - Gieterij
Ontmoet de makers van Royal Delft - Schilderen
Ontmoet de makers van Royal Delft - Mallenmakerij