Home Ontmoet de Makers van Delfts Blauw

Ontmoet de Makers van Delfts Blauw

Royal Delft creëert sinds 1653 hoogwaardig Delfts Blauw en dit ambacht wordt sindsdien van generatie op generatie doorgegeven. In de Royal Delft fabriek worden de iconische Delfts Blauw stukken nog altijd volledig met de hand gemaakt.

In het Royal Delft Museum ontdek je niet alleen de geschiedenis van Delfts Blauw, maar wandel je ook door de fabriek. Ontmoet de ambachtsvrouwen en -mannen en bewonder hoe zij de originele stukken maken en beschilderen. Geïnspireerd? Ga dan zelf aan de slag tijdens een schilderworkshop of bewonder de uiteenlopende collectie in de museumwinkel.

 

Plan je bezoek

Ontmoet de Makers

Ontmoet Naatje

Maak kennis met Naatje, een gepassioneerde Delfts Blauw ambachtsvrouw. Ze wijdt zich aan een cruciaal proces bij het vervaardigen van Delfts Blauw: het vormen, sponsen en afwerken van de klei tot een premium product. Ontdek meer over onze handgemaakte producten tijdens een bezoek aan ons fabrieksmuseum.

Ontmoet Theo

Maak kennis met Theo, een toegewijde Delfts Blauw ambachtsman. Hij werkt aan het vitale aspect van het vervaardigen van Delfts Blauw: engoberen. Nadat een gladde laag is aangebracht, is het product klaar om met de hand te worden beschilderd door onze meesterschilders. Ontdek meer over onze handgemaakte producten tijdens een bezoek aan ons fabrieksmuseum.

Ontmoet Laurens

Maak kennis met Laurens, een van de meesterschilders bij Royal Delft. Met veel toewijding en zijn professionele vaardigheden transformeert hij witte objecten tot iconisch Delfts Blauwe schatten. Ontdek meer over onze handgemaakte producten tijdens een bezoek aan ons fabrieksmuseum.

 

Ontmoet Huib

Maak kennis met Huib, een toegewijde vakman die vloeibare klei ambachtelijk omzet in biscuit, gereed voor de schilder. Van het gieten van de klei, het voltooien van de afwerking, het zorgvuldig sponzen tot aan het grondig inspecteren, Huib gaat elke dag met grote nauwkeurigheid te werk.

Ontmoet Patricio

Maak kennis met Patricio, een van de mallenmakers van Royal Delft. Hij wordt gedreven door een passie voor perfectie en vakmanschap. Het ambacht vereist uiterste precisie en vormt de basis voor elk stuk Delfts Blauw aardewerk.

Ontmoet Leo

Maak kennis met Leo, een van de meester-schilders bij Royal Delft. Met zijn jarenlange ervaring en nauwkeurigheid maakt hij van een blanco item iconisch Delfts Blauw.

Royal Delft Museum houdt het verleden levend

Royal Delft Museum is dé plek waar geschiedenis, vakmanschap en kunst samenkomen en het Nederlandse culturele erfgoed van Delfts Blauw kan voortleven in de huidige en volgende generaties.

Ontmoet de makers van Royal Delft - Gieterij
Ontmoet de makers van Royal Delft - Schilderen
Ontmoet de makers van Royal Delft - Mallenmakerij