Home Open Monumentendag

Open Monumentendag

Op zaterdag 11 en zondag 12 september bent u tussen 10:00 en 17:00 uur van harte welkom om gratis het monumentale pand van Royal Delft te bezoeken. U ontdekt de bouwkeramieken in de tuin en de Delfts Blauw productie in de fabriek. Het hoofdkantoor (1930) is een ontwerp van Anton van der Lee, gekenmerkt door strakke, kubistische vormen met expressieve details. Bijzondere collectie van bouwonderdelen in bouwkeramiek in en om de binnentuin. De fabriek leverde bouwkeramiek voor o.a. de Beurs van Berlage en het Vredespaleis.

 

Plan uw bezoek

In het weekend van de Open Monumentendagen bent u van harte welkom om binnen te lopen en zelfstandig met een audio een rondleiding te doen. De entree is gratis, alleen rekenen wij € 1,00 voor de audio tour. De audio is beschikbaar in maar liefst acht verschillende talen. Daarnaast vertellen onze vrijwilligers u graag meer over de museumcollectie in dit bijzondere pand. Het is niet mogelijk om vooraf te reserveren en het kan daarom voorkomen dat u even moet wachten bij de entree. Afgaande op de ervaring van voorgaande jaren verwachten we echter dat de wachttijd beperkt zal zijn.

Kijk voor meer informatie op de website van Open Monumentendag.

 

Rondleiding met gebarentolk

De verhalen achter het beroemde Delfts Blauw delen wij graag met iedereen. Daarom zijn er op zaterdag 11 en zondag 12 september om 13:00 uur rondleidingen met een gebarentolk. Reserveer nu een plekje via de website van Open Monumentendag voor deze unieke rondleiding!