Home Delfts Blauwe inloopworkshop

Delfts Blauwe inloopworkshop

De alom bekende inloopworkshop dag, die normaliter maar één keer per jaar tijdens Blue Friday Weekend (voorheen de Open Dagen) van Royal Delft plaatsvindt, is nu ook op zondag 19 maart mogelijk! Het enige verschil is dat de entree nu inclusief is in de workshopprijs*. Begin je schilderworkshop wanneer jij wilt, kies je eigen te beschilderen product (biscuit) en neem de tijd om je eigen Delfts Blauwe kunstwerk te maken.

Bewonder tevens het vernieuwde museum en de fabriek tijdens een van de rondleidingen die dag. Maak je dag compleet met een schilder lunch in Brasserie1653.

Inloopworkshops

Op zondag 19 maart kun je meedoen aan onze beroemde inloopworkshop. De schilderworkshop is mogelijk vanaf €39.00* per persoon. Je kunt tussen 10.00-15.00 uur beginnen en we stoppen om 17.00 uur. Kom op tijd, wanneer de workshopzaal vol zit, vragen we je te wachten tot er een plek vrij komt. 

Helemaal tevreden over je schilderkunsten? Wij glazuren en bakken jouw item in onze ovens. Op een later tijdstip kan je het ophalen of we sturen het naar je adres tegen betaling.

Let op: we vragen je een reservering te maken voor de ochtend of de middag zodat we een schatting kunnen maken voor de workshopruimte.

*De inloopworkshop is inclusief museumentree. Op vertoon van jouw museumkaart of Rotterdampas krijg je korting bij de receptie. 

 

Reserveer een plek bij de inloopworkshop

Kies je eigen biscuit!

Voor de Delfts Blauwe inloopworkshop hebben we een aantal mooie items uitgekozen om te beschilderen. Uiteraard kun je kiezen uit een tegel, gebaksbord, klompje en verschillende formaten vazen, maar ook een aantal unieke items. Een tegel en een naamschildje zijn te beschilderen voor €39,00, inclusief museumentree. De prijzen van de overige items/ biscuit is afhankelijk per product.

Biscuit inloopworkshop

Delfts Blauwe inloopworkshop 19 maart 2023

Museumbezoek & rondleiding

Jouw dag bij Royal Delft Museum is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan hét Delfts Blauwe museum. Alle workshop tarieven zijn inclusief museum entree. Op vertoon van jouw Museumkaart of Rotterdampas krijg je korting op de workshopprijs bij de receptie.

Tijdens dit speciale evenement bieden wij alle bezoekers gratis rondleidingen aan van circa 45 minuten (in het Nederlands). De starttijden van de rondleidingen zijn: 10.30, 13.00 en 15.00 uur. Je kunt je op de dag zelf opgeven bij de receptie. Er is plek voor 40 personen per starttijd, vol is vol.

Schilderslunch

Speciaal voor deze Delfts Blauwe dag heeft Brasserie1653 een schilders lunch samen gesteld. Voor €16,50 per persoon krijg je een soepje (soep van de dag), een broodje naar keuze, een drankje naar keuze en koffie of thee na. De schilders lunch kan gereserveerd worden op de volgende momenten: 11.30, 12:00, 12:30, 13:00 en 13:30 uur. 

We raden je aan om vooraf te reserveren via onderstaande link. Wanneer je op de dag zelf nog aan het schilderen bent, bespreek dan even met de workshop medewerkers of je jouw item even opzij kunt zetten en na de lunch weer verder kunt gaan.

 

Reserveer hier de schilders lunch

TIP: Vermeer sjablonen!

Vanaf februari staat de 17de-eeuwse meester Johannes Vermeer in de spotlight bij Royal Delft. Royal Delft haakt hiermee aan bij het Rijksmuseum, dat voor het eerst in de geschiedenis het grootste overzicht van Vermeer tentoonstelt. Wist je dat de eigenaren van De Koninklijke Prceleyne Fles en Johannes Vermeer op dezelfde St. Lucas Gilde hebben gezeten? Komende periode wordt bij Royal Delft daarom de nadruk gelegd op de nauwe link tussen Royal Delft en Vermeer.

Onze meester-schilder heeft prachtige nieuwe ontwerpen gemaakt geïnspireerd op een aantal werken van Johannes Vermeer. Vraag ernaar tijdens de workshop!

Meer informatie over Royal Delft & Vermeer

Delfts Blauwe inloopworkshop 19 maart 2023