Home Delfts Blauwe Bloemenworkshop

Delfts Blauwe Bloemenworkshop

Exotische bloemen, tulpen en kleine beestjes.

Het nieuwste thema.

Het bloeiende seizoen is begonnen: Keukenhof is na twee jaar weer in volle glorie open. Mauritshuis viert zijn 200ste verjaardag dit jaar en trapt dit feestelijke seizoen af met een tentoonstelling over de allermooiste bloemstillevens uit de zeventiende eeuw. De meester-schilders van Royal Delft Museum hebben daarom binnen dit thema nieuwe bloem-ontwerpen voor de schilderworkshops gemaakt; exotische bloemen, tulpen en kleine beestjes tussendoor.

Het genre bloemstilleven kwam in de 17e eeuw tot bloei. Fleurige boeketten en exotische bloemsoorten zijn kenmerkend voor dit genre, net zoals de precisie, zeldzaamheid en variatie. De tentoonstelling In volle bloei bij het Mauritshuis staat in het teken van deze bloemstillevenkunst, botanie en vrouwelijke schilders. Allemaal om hun jubileum jaar te vieren.

Keukenhof viert dit graag met hen mee. Na drie jaar is het weer mogelijk om Keukenhof te bewonderen in volle bloei. En dat is precies de reden dat Keukenhof zijn inspiratie voor de inspiratietuin uit het Mauritshuis heeft gehaald.

‘Vaas met bloemen’ door Jan Davidsz de Heem is het pronkstuk van de tentoonstelling van Mauritshuis en direct ook de inspiratie van onze meester-schilders voor de ontwerpen voor de schilderworkshop.

Boek nu een tegelschilderworkshop en kies bij de start van de workshop één van deze zes nieuwe bloemontwerpen. Waan je als zeventiende-eeuwse schilder en schilder één van de exotische bloemen, tulpen en/ of kleine beestjes. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Houd onze social media kanalen in de gaten! Om de mooie samenwerking tussen Keukenhof, Mauritshuis en Royal Delft Museum te vieren zal er geschilderd worden op beide locaties medio mei dit jaar.

Boek de bloemen schilderworkshop